Voor wie

 

“In ieder gezin is er wel wat” hoor je vaak zeggen. En dat is ook zo. In mijn praktijk maak ik dat elke dag mee. Mensen die worstelen met kleine en grote zorgen of problemen.

Soms kom je op een punt in je leven dat je zorgen of problemen hebt, waar je zelf niet uitkomt. Problemen waarbij je het gevoel hebt dat je ze niet het hoofd kan bieden. Je hebt er slapeloze nachten van. Bent kortaf naar je partner of kinderen. Je werk lijdt eronder. Je bent op een punt gekomen dat je er iets aan wil veranderen. Nog langer zo doorgaan, wil en kun je niet.

Herken je dit?

 • Heb je psychische klachten en kom je er maar niet vanaf?
 • Maak jij je druk, omdat je denkt dat er iets aan de hand is met je kind, maar weet je niet precies wat?
 • Heeft je kind behandeling/therapie nodig om zijn ontwikkeling te vergroten?
 • Heb je vragen over de opvoeding van je kinderen?
 • Of loop je zelf vast doordat er veel stress in je leven is?
 • Ben je onzeker?
 • Pieker je te veel?
 • Lukt het je niet om positief te denken?
 • Heb je te veel ruzie met je partner of kinderen?

Hoe je leven er ook uit ziet en hoe oud je ook bent, het is iedereen gegund om in elke fase van zijn leven te kunnen groeien naar meer geluk. Ik ben gespecialiseerd in het herstellen van een negatief zelfbeeld en traumabehandeling. Ook met andere vragen kun je bij met terecht voor hulp gericht op het verminderen van klachten of problemen.

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen?

 • jonge kinderen  (0-4 jaar)
  Ouders van jonge kinderen hebben vaak veel vragen waar ze geen antwoord op weten. Het ouderschap is nieuw voor je en helaas krijg je bij de geboorte geen handboek mee, waarin staat wat voor jouw kind het beste is.Heb je een huilbaby dan weet je je vaak geen raad en in combinatie met de gebroken nachten kan dit bij vaders en moeders tot veel stress leiden. Dit kan spanningen geven in de relatie met je partner, maar het is ook van invloed op de andere kinderen binnen het gezin. De eerste vier levensjaren zijn erg belangrijk voor de gehechtheidsontwikkeling van je kind, dus het is belangrijk dat het met jullie snel weer beter gaat. Soms lukt het niet om weer uit het dal te komen. Je kunt dan bij me terecht voor hulp. In eerste instantie zal ik met jullie kijken wat jullie allemaal geprobeerd hebben en hoe het met je stressniveau/draagkracht gesteld is. Als het nodig is kom ik een keer bij je thuis observeren, zodat ik jou en je kind leer kennen en adviezen kan geven om te zorgen dat jullie op korte termijn samen weer kunnen groeien naar meer geluk.
 • kinderen (4-12 jaar)
  Kinderen in leeftijd van 4 tot 12 jaar maken op de basisschool een grote ontwikkeling door. In deze jaren hebben veel ouders vragen over de ontwikkeling van hun (adoptie-, pleeg- of stief-) kind. Het hebben van vragen is normaal, maar soms maak je je zorgen of het allemaal wel goed gaat. Of het gedrag dat je ziet wel passend is bij de leeftijdsontwikkeling van je kind? Dat is lastig om in te schatten, omdat je jouw kind zo goed kent en je als ouder niet goed weet wat nu ‘gemiddeld gedrag’ is op een bepaalde leeftijd. Maak jij je druk, omdat je denkt dat er iets aan de hand is met je kind, maar weet je niet wat? Heb je vragen over de ontwikkeling van je kind? Of wil je weten hoe je het gedrag van je kind kunt veranderen? Dan kun je bij me terecht. In eerste instantie zal ik met jullie als ouders bespreken wat de zorgen of problemen zijn. Door allerlei vragen te stellen, probeer ik een beeld te krijgen over de ontwikkeling van je kind. Vervolgens kan ik advies geven over wat ik kan bieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een observatie thuis of op school; een schoolgesprek; ouderbegeleiding of gezinsgesprekken. Misschien heeft je kind psychologische behandeling nodig om zijn ontwikkeling te vergroten? Er is veel mogelijk en ik denk graag met je mee, wat passend is bij jou, je kind en jullie gezin. Het is belangrijk dat jullie weer op weg kunnen naar meer geluk.
 • tieners en jongeren (12-16/18 jaar)
   Als kinderen de overstap maken van de basisschool naar de middelbare school dan verandert er in korte tijd heel veel en ook je kind veranderd snel in een tiener. In deze turbulente jaren hebben ouders veel zorgen en vragen over hun kind dat zich steeds meer losmaakt van thuis en voor wie de invloed van leeftijdgenootjes steeds belangrijker wordt. Misschien is de overgang van basisschool naar middelbare school zo moeizaam gegaan dat er nieuwe zorgen over de ontwikkeling van je tiener gekomen zijn. Is je kind flink aan het puberen en heb je daar als ouder last van? Of  hebben de andere gezinsleden er last van? Heb je als ouder vragen hoe je het gedrag van je tiener kunt veranderen? Soms ervaren jongeren zelf ook dat het allemaal niet zo goed met ze gaat als ze zelf zouden willen. Jongeren zitten soms met zorgen of problemen die ze liever niet met hun ouders willen bespreken, maar ze hebben geen andere volwassene bij wie ze terecht kunnen. Heb je als ouder vragen over het gedrag van je kind? Dan kun je bij me terecht. Ik zal eerst bespreken wat jullie zorgen of problemen zijn. Door allerlei vragen te stellen, probeer ik een beeld te krijgen van wat er speelt en wat nodig is. Daarna kan ik jullie advies geven over wat ik voor jou of jullie kan betekenen. Denk bijvoorbeeld aan verder onderzoek; een gezinsgesprek; een gesprek op school; ouderbegeleiding of individuele gesprekken met je kind. Er is veel mogelijk en ik denk graag met je mee, wat passend is bij jou en je gezin. Het is belangrijk om in deze jaren te blijven groeien naar meer geluk. Ben jij een jongere en heb je zelf een hulpvraag? Hopelijk kun je jouw vraag bespreken met iemand die je vertrouwd: je ouders, school of iemand anders. Je mag je altijd bij me aanmelden. Samen zal ik met je kijken wat ik voor je kan betekenen en op welke manier we jouw ouders bij de behandeling kunnen betrekken. Als je hier bezwaar tegen hebt, bespreek dit dan met me. Ook dan kan ik kijken wat ik voor je kan betekenen, zodat het weer beter met je gaat.
 • volwassenen
   Als volwassene kun je op een punt in je leven komen dat je zorgen of problemen hebt, waar je zelf niet uitkomt. Samen kijken we waar je tegenaan loopt en of je hier iets aan wil of kan veranderen. Misschien dat  je er anders mee om kan gaan, zodat je er minder last van hebt? Ik gun het je, dat je ondanks de tegenslag of problemen toch tevreden kan zijn met dat wat het leven jou te bieden heeft om te kunnen groeien naar meer geluk.

Veelvoorkomende klachten of problemen zijn:

ADHD – angsten – autisme – burn-out – depressie – dwanggedachten en/of dwangmatig handelen – eet- en voedingsproblemen – gedragsproblemen (o.a. boosheid) – gehechtheidsproblemen – huilbaby – leerproblemen – levensfase-keuzeproblemen – ‘lege-nest’gevoelens als kinderen uit huis gaan – negatief zelfbeeld – ongewenste kinderloosheid – onverklaarbare lichamelijke klachten – onzekerheid – opvoedingsproblemen – overspannenheid – pesten of gepest worden – poep- en plasproblemen bij kinderen – problemen met vriendschappen – relatieproblemen – seksuele problemen – slaapproblemen – somberheid – verwerkingsproblemen door ziekte/verlies/ingrijpende gebeurtenissen – vragen over adoptie- en/of pleegkinderen – werk- of studieproblemen – zingevingsvragen – zorgen over de ontwikkeling van je (ongeboren) kind.

Staat jouw klacht of probleem er niet tussen dan wil dat niet zeggen dat je niet bij me terecht kunt. Ik krijg veel verwijzingen van huisartsen en POH-GGZ-ers, maar ook zonder verwijsbrief kun je bij mij terecht. Kijk op mijn website naar de behandelmogelijkheden en tarieven. Neem gerust vrijblijvend contact met me op, om te kijken wat ik voor je kan betekenen.

Verder naar mijn werkwijze