Over Elles

Al op jonge leeftijd werd voor mij duidelijk dat het leven kostbaar is. Een aantal maal gebeurde er iets dat zo ingrijpend was, dat daardoor ineens mijn hele leven veranderde. Of er gebeurde iets waar ik totaal geen invloed of grip op had.

Het deed me inzien dat ik graag die dingen wil doen die ik echt leuk vind, waar ik van kan genieten en me gelukkig door voel. Carpe Diem: Pluk de dag! Het is zo waar.

Op jonge leeftijd moeten we al de keuze maken welk beroep je wil worden. Dat valt niet altijd mee. Tenminste bij mij niet. Na de MAVO, HAVO en VWO wist ik nog niet wat ik wilde worden. Met mensen werken, kinderen dat leek me wel wat. Ik heb getwijfeld over verschillende studies.

Psychologie trok me niet zo, want dat leek me zo zweverig. Ik koos voor de opleiding tot orthopedagoog. Toen ik eenmaal aan het werk was, merkte ik dat ik meer wilde weten over de ouders, want daar had ik eigenlijk toch veel vragen over.

Ik was benieuwd hoe je met psychologische behandeling mensen kan helpen om te veranderen. Veranderen, dat moet je toch zelf doen? Mijn vragen werden beantwoord tijdens de aanvullende opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog.

Sindsdien ben ik Orthopedagoog EN Psycholoog. Ik weet een hoop over kinderen en over volwassenen. Over opvoeding, ontwikkeling en over psychologische behandelingen, zonder dat ik zweverig ben geworden. Wat geeft dat veel mogelijkheden om een gezin te kunnen helpen, als je zowel de kinderen en hun ontwikkeling begrijpt als de zaken waar ouders zelf mee kunnen worstelen. Wat een voorrecht dat ik kinderen, volwassenen of hele gezinnen mag helpen om steeds meer te groeien naar geluk!

Wil je meer lezen over mijn opleidingen, werkervaring en registraties?

Opleidingen, cursussen en workshops

 • Orthopedagogiek, Universiteit Utrecht
 • Ik heb twee specialisaties gedaan: 1. psychosociale problemen bij kinderen en 2. gehandicaptenzorg. Behaalde titel: drs.
 • Gezondheidszorgpsychologie (GZ-Psychologie), RINO Zuid
  Dit is een aanvullende 2-jarige opleiding voor het BIG-register. Het opleidingsprogramma bestaat o.a. uit diagnostiek, ernstige psychopathologie, groepsdynamica, cliëntgerichte psychotherapie, psychoanalytische psychotherapie, systeemtherapie (gezinstherapie) en Cognitieve Gedragstherapie).
 • Acceptance and Commitment Therapie (gericht op acceptatie en psychische flexibiliteit).
 • Agressiehantering
 • E-Health (online psychologische behandelingen)
 • EMDR-therapeut
  Na de  opleiding tot GZ-Psycholoog heb ik een uitgebreide opleiding gehad tot EMDR-therapeut. EMDR is een vorm van traumabehandeling die ook vele andere toepasmogelijkheden heeft, bijvoorbeeld voor het herstellen van een negatief zelfbeeld. EMDR staat voor Eye Movement Desensitisation and Reprosessing).
 • Ik ben speciaal (gericht op kinderen met autisme)
 • Mindfulness (gericht op acceptatie/leven in het hier en nu)
 • Oplossingsgerichte therapie (gericht op kijken naar oplossingen ipv problemen).
 • Positieve Psychologie (deze nieuwe therapievorm richt zich op geluksbevordering)
 • PSYCH-K ®
  Een behandelmethode die directe toegang geeft tot je onderbewuste geest. Met deze methode is het mogelijk om beperkende overtuigingen te vervangen door positieve bekrachtigende overtuigingen).
 • Diverse workshops over: ADHD, autisme, hechtingsproblemen, verstandelijke beperking, diagnostiek en medicatie.

Werkervaring
Inmiddels werk ik al 18 jaar in de gezondheidszorg. Ruim 13 jaar heb ik bij verschillende GGZ-instellingen gewerkt. Met baby’s, peuters, kinderen, jongeren en volwassenen met verschillende problemen en stoornissen, zoals gedragsstoornissen, angsten, depressie, trauma, autisme of ADHD. Ik heb veel psychologisch onderzoek (diagnostiek) gedaan, maar ook individuele behandelingen, groepsbehandelingen en het inhoudelijk aansturen van groepsopvoeders als behandelcoördinator op verschillende klinieken, waaronder een gezinskliniek. Vanaf 2009 werk ik ook in de basis GGZ (voorheen eerstelijns psychologie), zowel vanuit mijn eigen praktijk als in samenwerkingsverbanden met collega-praktijken en met huisartsen. Ik ben dus een allround-GZ-psycholoog en Orthopedagoog en ondernemer.

Registraties

 • BIG registratienummer: 89909151625
 • AGB-zorgverlenerscode: 94008426
 • AGB-praktijkcode: 94060626
 • KvK nummer: 59560150
 • Lid van Vereniging EMDR Nederland (VEN)
 • Lid van Nederlandse Vereniging voor GZ-Psychologen (NVGzP)

Naast werken met mensen, heb ik in mijn vrije tijd ook graag mensen om me heen: mijn gezin, familie en vrienden. In de afgelopen jaren hebben we veel vrije tijd gestoken in het opknappen van verschillende huizen. We hebben hard gewerkt, maar aan al dat geklus beleven we veel plezier. Nu wonen we op een heerlijke plek.

Happiness-Quotes-Graphics-156Een fijne plek waar we jaren en jaren willen blijven wonen. Om te kunnen  genieten van de kleine en grote geluksmomenten van het leven. En om stevig te blijven staan als het hard waait rondom de Geluksboom van ons leven!

 

Warme groet, Elles
Bekijk algemene informatie