Werkwijze

In mijn solopraktijk kun je terecht met verschillende hulpvragen. Ik ga vooral praktisch en oplossingsgericht te werk, waarbij je al in korte tijd verandering merkt. De meeste mensen gaan aan het eind van de gesprekken weer energiek weg en samen hebben we concrete stappen bedacht om de komende tijd mee aan de slag te gaan. Ik werk erg vanuit mijn intuïtie en combineer dat met mijn jarenlange werkervaring, daardoor kom ik snel tot de kern van je probleem.

Over het algemeen zal onze eerste kennismaking via de telefoon of mail verlopen.  Telefonisch zullen we kort bespreken waar jij of je gezin tegenaan loopt en waar je hulp bij wil. Als jij je via mijn website aanmeldt, kun je op het aanmeldformulier invullen waar je tegenaan loopt.

Afhankelijk van je klachten en je hulpvraag bekijken we welke behandeling het best bij je past. Het aanbod is steeds helemaal aangepast aan jouw hulpvraag. Aan de telefoon of via de mail plannen we op korte termijn een eerste afspraak.

Tijdens het eerste gesprek (de intake) bespreken we wat je klachten of zorgen zijn. Samen kijken we waar je tegenaan loopt en of je hier iets aan wil of kan veranderen. Tijdens de intake maak ik een inschatting van het verloop en de ernst van je klachten. Als een aanvullende observatie van je kind of je gezin nodig is maken we daarover afspraken.  Na de intake start de behandeling. We plannen meteen enkele vervolgafspraken.

 

Mijn praktijkruimte is aan huis, midden in een prettige woonwijk. Lekker rustig.

 

 

 

 

 

 

Mijn ervaring is dat mensen soms beter thuis geholpen kunnen worden. Dit is een bekende, veilige omgeving is waar iedereen zichzelf kan zijn. Dit geldt zeker voor jonge kinderen. Dat is dan ook de reden dat ik er voor open sta om gesprekken/observaties bij je thuis, op school of elders in Dongen te doen.

 

Lets's go outside

 

Verder ga ik ook regelmatig wandelen tijdens de gesprekken. Het praat soms een stuk makkelijk als je naast elkaar loopt in plaats dat je in een kamer zit te praten. Vooral jongeren vinden dit prettig. Bovendien geeft het buiten bezig zijn in de natuur ook veel mogelijkheden voor nieuwe inzichten.

Meestal zijn mensen na het eerste gesprek opgelucht dat ze de stap genomen hebben om op zoek naar hulp te gaan. Als je op zoek gaat naar een hulpverlener, volg dan je gevoel en kijk of het klikt tussen jou en de ander. Zo niet, voel je dan vrij om naar iemand anders op zoek te gaan.

Bekijk het aanbod